Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

η "αγανάκτηση" μετά τις βόλτες στις πλατείες, κάνει και βήματα μπροστά (1)

αφιερωμένο εξαιρετικά :
γγ
το συμβάν  είναι πάντα ένα και μοναδικό. αυτό που βλέπουμε είναι θέμα γωνίας θέσης. (το έργο είναι του Escher -φυσικά)


το απόσπασμα από το ψήφισμα της "Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού" που ακολουθεί:
"Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου."
  • Σε όσους βιάστηκαν να πουν πως πίσω από τους "αγανακτισμένους" των πλατειών βρίσκονται οι τοπικές του ΦατσοΒιβλίου, επειδή -κατά τα ειοθώτα του μυαλού τους- πάντα πίσω από κάθε κάλεσμα σε συγκέντρωση πρέπει να υπάρχει μια "τοπική", μια "κόβα", κάτι τις τέλος πάντων. Κάτι που να έχει απαραίτητα σχέδιο, σκοπούς και κυρίως βεβαιότητες.
  • Σε όσους με επιμονή και υπομονή μέτρησαν ελληνικές σημαίες, ακροδεξιά συνθήματα και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Ας συνεχίσουν το μέτρημα. Όσο το πλήθος μεγαλώνει θα αυξάνονται και η δουλειά τους και οι αριθμοί.
  • Σε όσους, με επιλεκτικές αναφορές, έβγαλαν γρήγορα συμπεράσματα για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο "κίνημα των πλατειών"
  • Σε όσους το 2011 εξακολουθούν να πιστεύουν σε παρθενογενέσεις. Τους ζηλεύω ειλικρινά.
  • Αφιερωμένο τέλος σε όλους μας που έχουμε την τύχη να ζούμε σ' αυτές τις δύσκολες, αλλά και  τόσο ενδιαφέρουσες μέρες. Μέρες γκαστρωμένες  που όπως και να ξεγεννήσουν,  το μωρό τους θα το βρούμε μπροστά μας.
Ας τις ζήσουμε και ας τις απολαύσουμε λοιπόν χωρίς γκρίνιες, μικρότητες και εμμονές. Η ιστορία δεν είναι και τόσο γενναιόδωρη ώστε να προσφέρει παραπάνω από μιά-δυό, το πολύ, τέτοιες ευκαιρίες στον καθένα μας. 
Ξέρω πως βιάζομαι να γράψω κάτι τέτοιο και ίσως εκτεθώ. Όμως αυτό που ζω όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία, έτσι δείχνει -πως είναι κάτι έτοιμο να γράψει ιστορικές υποθήκες. Σε κάθε περίπτωση η καθημερινή παρουσία, μερικών χιλιάδων έστω, απέναντι από τη βουλή είναι ήδη ένα μεγάλο θέμα.
 Ίδωμεν...

το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

"1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου. Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!

Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:

-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”
2. Οι επόμενες λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν εκτός των άλλων με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου."
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Κάθε μέρα
18:00 Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
21:00 Λαϊκή συνέλευση

5 σχόλια:

  1. ας μην είμαστε βέβαιοι. ούτε οι προτρέχοντες, ούτε οι προστρέχοντες.
    όλη η ελλάδα ατέλειωτη πλατεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα tamistas και καλώς ήρθες από τα μέρη μας -:)
    Σύμφωνοι, δεν είμαστε βέβαιοι για τίποτα.
    Όμως αυτή η "ατέλειωτη πλατεία' σε παρασύρει με τη φρεσκάδα και τη δυναμική της
    Ίδωμεν...
    (θα ξαναπώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που συμβαίνει στις πλατείες είναι κάτι εξαιρετικά εύπλαστο. Η κατεστημένη αριστερά(οργανωμένη ή ανένταχτη)αφού ένα ολόκληρο χρόνο ασχολήθηκε με το μνημόνιο στα διαλείμματα των συζητήσεων για τα φλέγοντα εσωτερικά της, τώρα κριτικάρει ή κρατάει αποστάσεις.
    Το δυστύχημα για όλη αυτή την παλιοπαρέα, είναι πως κι ο κοσμάκης κρατάει πλέον αποστ'ασεις απ' όλους τους.

    Θα συμπλήρωνα ένα και ό,τι θέλει να δει στον υπότιτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Θανάση
    Φοβάμαι πως σπέρματα της ΚουΚουΕδικης λογικής: ή ελέγχω κάτι ή το καταγγέλλω, υπάρχουν σε όλη την αριστερά.
    Από εκεί και πέρα ο καλύτερος τρόπος να χαρίσεις αυτό που γίνεται στις πλατείες στη λαϊκή δεξιά, είναι να το αφήσεις στην τύχη του κριτικάροντας τις αδύνατες πλευρές του

    ΑπάντησηΔιαγραφή