Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

δεν υπάρχει πόρνη της μιας βραδιάς (ισχύει και για κυβερνήσεις)

μετά το τρίτο μνημόνιο...  

Μια από τις αγνώστου πατρότητος θυμόσοφες  ρήσεις είναι και η : "το θέμα είναι να μην πεις το πρώτο  δε γαμιέται". Οι αρχαίοι ημών, ως πιο τετράγωνα μυαλά, ίσως να συμπλήρωναν και ένα "μύρια έπονται" ή κάτι τέτοιο. Η νεοελληνική σοφία όμως έχει αφήσει την πρόταση έτσι, να χάσκει ημιτελής.

Ο σοφός ηγεμόνας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ο Γ ' ο υποτελής) και η κυβέρνησή του είπαν το πρώτο  δε γαμιέται φέτος την άνοιξη. Μέχρι τότε όλα   φαίνονταν ειδυλλιακά. "Λεφτά υπήρχαν" όπως και υποσχέσεις πως θα γίνουμε η Δανία της Μεσογείου.

Τρομάρα τους...

Θατσερική Βρετανία της Μεσογείου μας κατάντησαν, αν και ώρες-ώρες τα επιτεύγματα της ΓΑΠοκυβέρνησης κάνουν τη "σιδηρά κυρία " να μοιάζει με σοσιαλιστική ανάμνηση.

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα η δύσκολη να αποφασίσουν "με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν" , αποφάσισαν πολύ εύκολα. Σκέφτηκαν μάλλον πως με μια φορά δε γίνεσαι πόρνη, μια υπογραφή θα βάλουμε είπαν, για να  πάρουμε τα φράγκα να καβατσάρουμε και βλέπουμε. Ποιος θα νοιαστεί τώρα για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;-όλοι στο κράξιμο τους έχουν.

Η σοφή μας κυβέρνηση απέδειξε πως διέθετε και πλάνο Β και Γ. Ο Λοβέρδος,  η Κατσέλη και λοιποί στρατιώτες της σωτηρίας θα γκρίνιαζαν πως δεν υπογράψαμε ακριβώς αυτό, θα έδιναν μάχες-on camera-πέφτοντας ηρωικά όπως συνέβη και σε διάφορους  προγόνους μας που αντιμετώπισαν βαρβάρους (Λεωνίδας-Θερμοπύλες και τα τοιαύτα). Λίγο κουτόφραγκοι αυτοί, λίγο εύπιστοι και οι υπήκοοι θα τα καταφέρουμε, σκέφτηκαν.

Έλα μου όμως που εκτός από πλάνο Β και Γ υπήρχε και μνημόνιο 2 και 3, με το συμπάθιο πάντα...
Εκτός από τους "χαραμοφάηδες" δημόσιους υπάλληλους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Οι "κουτόφραγκοι" για να μη μας κουράζουν με το μέτρημα έβαλαν ένα "επικαιροποίηση του μνημονίου" μπροστά και συνεχίζουν. Η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα μας στο μεσαίωνα και παρακολουθεί αμέριμνη (ευτυχής ίσως κατά τον α' αντιπρόεδρο) την εξαθλίωση και τον αλληλοσπαραγμό των υπηκόων της. 

Όμως  δεν υπάρχει πια το άλλοθι της μίας φοράς. 
Η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά γρήγορα εξελίχτηκε σε απλή αλλά ακριβή μεταφραστική  υπηρεσία του ΔΝΤ και της Ευρωπαικής Ένωσης, για να καταντήσει  μια πόρνη πολυτελείας.

Δεν είναι κακό. Αρκεί να το δηλώνεις στην εφορία για να έρθει και λογαριασμός. Ένα επάγγελμα τίμιο είναι και αυτό-το αρχαιότερο μάλιστα...
  
ο Νιόνιος το είπε (και αυτό) : "με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις". "Οι παλιοί μας φίλοι" από το αρχαίο πλέον "Φορτηγό" του.

9 σχόλια:

  1. ...γι' αυτό ίσως λένε , "τους φίλους , τους διαλέγουμε..."
    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι εγώ Zannet,
    η ΓΑΠοκυβέρνηση γράφει.

    L'Enfant de la Haute Mer
    Καλησπέρα. Αμ μιλάς γι αυτό που φαίνεται, ναι ανέβασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο τους διαλέγουμε κύριε αμ ;;
    διπλό και τριπλό κόσκινο πλέον...
    καλωσόρισες στην παρέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έχουν μαυρίσει τόσο τη ψυχή που ούτε να γράψουμε δεν έχουμε κέφι πιά.
    Νάσαι καλά που μας έκανες να γελάσουμε μαζί τους.
    Γιατί είναι ΚΑΙ γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ευτυχής που σας ξαναβρίσκω!"
    Σε βλέπω τόσο διαβασμένο στο θέμα που θα ξέρεις πως είναι Σαββόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E όχι να χάσουμε και το κέφι μας tania -:)
    (θα ακολουθήσει και ...εύθυμη ανάρτηση)

    Εντελώς αναγνωρίσιμος Νιόνιος, ΡΗΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα,
    μιλώ για 'κείνο που δεν φαίνεται !
    ας είναι, δεν πειράζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή