Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ευτυχείτε ! διέταξε ο Α' υπασπιστής του ηγεμόνα...

"το μνημόνιο είναι ευτυχία"

...κι εμείς, αφελείς όπως πάντα, το θεωρούσαμε πηγή κακών. 
Όχι, δεν είναι!

"Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση" 

Το είπε ο Α' υπασπιστής  του ηγεμόνα, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανερυθρίαστα, όπως το συνηθίζει, στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα βραβεία «Κούρος 2010» 

Ευτυχείτε!
Δώστε βάση σ' αυτό το "Όχι για την κακή του πλευρά". Ο Α' υπασπιστής  του ηγεμόνα, είναι πάντα προσεκτικός και διακριτικός σε ότι λέει. Θα μπορούσε να προσθέσει ένα γνωμικό του είδους : "Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία" κρατώντας για τον εαυτό του το "καλύτερα πλούσιος και ευτυχής παρά φτωχός και άρρωστος" αλλά δεν το έκανε. Άφησε έτσι να εννοηθεί πως ίσως για κάποιους το μνημόνιο έχει και κακή πλευρά.

Ευτυχείτε υπό την καλή έννοια του όρου, λοιπόν.
Εκσυγχρονιστές απ' όλες τις πολιτικές πτέρυγες  συμφωνούν με τον  Α' υπασπιστή  του ηγεμόνα, με τον ένα ή άλλο τρόπο. Συμφωνούν πως το μνημόνιο είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να αλλάξουμε μέσα σε λίγους μήνες όλες τις αναχρονιστικές κοινωνικές δομές που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου. 

Το ό,τι ο λαουτζίκος δεν αντιλαμβάνεται τις προωθημένες αναλύσεις τους και συνεχίζει να περνά τις μέρες του κάνοντας ημιτελείς λογαριασμούς και τις νύχτες του με εφιάλτες, είναι μια λεπτομέρεια. Ο λαός σπάνια αντιλαμβάνεται πώς σκέφτονται οι φωτεινές πρωτοπορίες, όταν αναλαμβάνουν να τον βγάλουν απ' το τέλμα.

Ευτυχείτε, αλλά καθείς με τη σειρά του.
Σήμερα το δικαίωμα στην ευτυχία ανήκει στους 200 εργαζόμενους της "CitiBank" που χάνουν τη δουλειά τους με το κλείσιμο των μισών σχεδόν υποκαταστημάτων της τράπεζας,  αύριο ίσως είναι η σειρά των "προνομιούχων" υπαλλήλων  των τέως ΔΕΚΟ-όλοι έχουμε το δικαίωμά μας στην ευτυχία του Α' υπασπιστή του ηγεμόνα...

( η φωτογραφία είναι του Andre Kertesz )

Aν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι 

(Wenn Das bleibt, was ist) 
Aν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι 
είσαστε χαμένοι. 
Φίλος σας είναι η αλλαγή 
η αντίφαση είναι σύμμαχός σας. 
Aπό το Tίποτα 
Πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί 
πρέπει να γινούνε τίποτα. 
Aυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε 
αυτό που σας αρνιούνται. 
(Μπέρτολτ Μπρεχτ 1936) 

οι σύνδεσμοι της ανάρτησης:

2 σχόλια: