Τρίτη 18 Μαΐου 2010

λευκή απεργία, λέει..

δεν είναι και άσχημη ιδέα
Κάποιοι μισθωτοί του δημόσιου τομέα  φαίνεται πως διάλεξαν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από ...πατριωτικές συμπεριφορές σαν και αυτή του "καταζητούμενου" που πρόσφερε στον ΓΑΠ ένα μισθό ή αυτή της  πατριώτισσας  στην  Αυστραλία που πίστωσε τον υπέρ πατρίδος λογαριασμό Πετσάλνικου με τις οικονομίες μιας ζωής. 
Σκέφτηκαν, αφού ρεμάλια μας ανεβάζουν ρεμάλια μας κατεβάζουν, μας χρεώνουν την ευθύνη για ό,τι χρωστάει και δε χρωστάει αυτή η χώρα, και δίνουμε τον οβολό μας με το ζόρι μπας και ξεχρεώσουμε του αγίου ποτέ (το καλώδιο δεν χρησιμοποιεί ποτέ άσεμνες εκφράσεις) γιατί να μη γίνουμε και εμείς λίγο ρεμάλια;

Να το ευχαριστηθούμε  κιόλας, θα σκέφτηκαν οι άνθρωποι...
Λευκή απεργία των υπαλλήλων  τους ανακάλυψαν λοιπόν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του in.gr που ακολουθεί. 

Αλήθεια τι περίμεναν να δούνε οι υπουργοί μας;

Ευτυχείς, από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, υπαλλήλους να συναγωνίζονται αλλήλους στην αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας; 

Να τους πούμε βέβαια, για να μην αιφνιδιαστούν και πάλι, πως υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από τη "λευκή απεργία": Η κατά γράμμα τήρηση του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των κανόνων γενικά. ...  
(μερικοί την έχετε έτοιμη τη γνωστή κακία, ότι στο Δημόσιο έχουν κάθε μέρα λευκή απεργία. Θα διαφωνήσω με τέτοιες γενικεύσεις αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση)
"Σε λευκή απεργία προχωρούν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία, αντιδρώντας στις περικοπές μισθών και επιδομάτων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν με δηλώσεις τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γ.Ραγκούσης υπενθυμίζει τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και προειδοποιεί με παραπομπές στο πειθαρχικό.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κρούσματα «λευκής απεργίας», αλλά υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων όποιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι αδικαιολογήτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του θα παραπέμπεται για τα περαιτέρω στο πειθαρχικό.
«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα με ψυχραιμία και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» δηλώνει στο Βήμα ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και παραδέχεται ότι ορισμένοι υπάλληλοι έχουν υιοθετήσει πολύ αργούς ρυθμούς στην άσκηση των καθηκόντων τους.
«Ορισμένοι έρχονται στις 10 και φεύγουν στις 3 το απόγευμα, ενώ κανονικά έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους από τις 7 το πρωί. Ουδείς θέλει να εργασθεί υπερωριακώς» λέει από την πλευρά της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου οι υπάλληλοι δεν κάνουν λευκή απεργία, αλλά υποβάλλουν κατά δεκάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση. «Το θέμα είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υποβάλει αιτήσεις για συνταξιοδότηση συμπεριλαμβάνονται και διευθυντές με πείρα και γνώση του αντικειμένου τους και όταν φεύγουν το κενό είναι δύσκολο να αναπληρωθεί» αναφέρει η υπουργός.
Παράλληλα, στο υπουργείο Εργασίας, όπως βεβαιώνει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, «οι υπάλληλοι βρίσκονται στα κάγκελα γιατί δεν τους εγκρίνεται η μειωμένη συμμετοχή τους σε επιτροπές». Ακόμη για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου μετείχαν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ."
πηγή: in.gr
Το θεϊκό σκιτσάκι είναι από το ""Μεγάλο ρεμάλι" του J. M. Reiser  

σύνδεσμοι της ανάρτησης:

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά δεν είναι άσχημη ιδέα!
    Όμως οι συνδικαλιστές και μέλλοντες βουλευτές παίζουν το ασφαλές χαρτί της αποτυχημένης απεργίας.Ποιος τους ακολουθεί όταν ξέρει πως χάνει 60-80 τη μέρα για ένα συμβολισμό;
    Η τήρηση κανόνων είναι συνηθισμένη και αποτελεσματική μορφή πάλης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Θεϊκό το σκιτσάκι καλώδιε!
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Άννα
    Τίποτε δεν θα είναι ίδιο για πολιτικούς και μεγαλοσυνδικαλιστές στην μετά ΔΝΤ εποχή.

    Ο κόσμος προσπαθεί να βρει άκρη και να αντιδράσει αυθόρμητα με όλα τα συν και πλην που έχει αυτή η συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή