Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ο ακέφαλος καβαλάρης εξορμά...

τι άλλο θα ακούσουμε οι άνθρωποι..


Ε δεν λέω, λίγο πολύ τους ξέρουμε και μας ξέρουν-τόσο καλά που σίγουροι για τις εμμονές μας, δοκιμάζουν τα όρια τους.


Έτσι το ένα και μοναδικό και τιμημένο περνάει μία χρόνια ακινησία
και σταθερότητα (υπό την κακή έννοια). Μοιάζει να προσπαθεί να συνέλθει χωρίς επιτυχία από βαρύ εγκεφαλικό παρουσιάζοντας και συμπτώματα γεροντικής άνοιας. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εσχάτως γεμάτος ζωή και χαρά (γιατί άραγε;) διαθέτει μια κίνηση που θυμίζει περισσότερο παιχνιδιάρικη αυλή δημοτικού σχολείου, που όμως προσπαθεί αδέξια να κρύψει γεροκοντορίστικες παραξενιές. Τον τελευταίο καιρό ευτυχισμένοι παράγοντες, συνιστώσες και λοιποί έδειχναν να παίζουν το "ποιος θα κρατήσει τη μεγαλύτερη απόσταση από την κοινή λογική". Χτες μετά την παρακάτω ανακοίνωση μάλλον the game is over.


Συνήλθε σήμερα, Κυριακή 06/09, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε:


Κανένας αρχηγός συνδυασμού!
1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού.(οοοόλε!) Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλαδή κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.


2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.


3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.


4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
To Γραφείο Τύπου(το έγραψε...)


όμορφαααααα...
Μετά την πολυκέφαλη ενωμένη αριστερά του '74 (10 νοματαίοι οι αρχηγοί), την δικέφαλη και ιστορική του ΣΥΝ του ΄89, τώρα και ακέφαλη. Κααλή τύχη παιδιά. Σε όλους μας χρειάζεται. Να καλοπαντρευτούμε δηλαδή και να ζήσουμε σαν τα ψηλά βουνά.
Καλή τύχη και σε σένα ακέφαλε καβαλάρη...
όλα τα πρακτικά της δραματικής συνεδρίασης εδώ.

Υ.Γ. Μα τι λέω; Το game δεν είναι καθόλου over! Συνεχίζεται. Ο σύντροφος Αλέκος, μέχρι νεωτέρας και σίγουρα για τις αμέσως επόμενες ώρες, δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.Η δικιά μου τουλάχιστον λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδίνεται στην διορατική μακράς πνοής σκέψη των φωτισμένων ηγετών.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί γκρινιάζεις; Τώρα θα είναι 11 οι αρχηγοί και όχι μόνο 10 όπως το 1974.ΟΥΓΚ!
    Σφαίρα θα πάει το μαγαζί. ΟΥΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή