Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

μιά μεγάλη τραγουδίστρια έφυγε απο την ζωή ...


" Πέθανε από πνευμονική νόσο η τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη, σε ηλικία 58 χρόνων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν χτυπημένη από σπάνια πνευμονική νόσο, η ερμηνεύτρια που συνέδεσε τη ζεστή φωνή της με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, στον Ταύρο, όπου διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος, στη δεκαετία του ’70. Άρχισε το τραγούδι από πολύ νωρίς, αλλά στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έμεινε εκτός παραγωγής, κυρίως επειδή επέλεξε να μεγαλώσει το γιο της. Το 1996 έκανε μια προσπάθεια επιστροφής με το ροκ δίσκο, «Αύριο», παραγωγής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Μετά το 1996, συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων, όμως δεν είχε ηχογραφήσει νέο δίσκο.
Η Μαρία Δημητριάδη ξεκίνησε την καριέρα της στη δισκογραφία μ’ ένα ιστορικό ερωτικό τραγούδι που ακουγόταν στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο», με τον Γιάννη Βόγλη και την Αν Λόμπεργκ. Ο μικρός δίσκος που κυκλοφόρησε με αυτό το τραγούδι γράφει μόνο το όνομά της, «Μαρία», και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τη μετέπειτα ερμηνεύτρια πολιτικών τραγουδιών Μαρία Δημητριάδη. Το 2004 επανήλθε στις συναυλίες επιλέγοντας να εμφανίζεται κυρίως σε δήμους της Αττικής "

( απο το madata.gr )

.....ταξιδέψαμε μουσικές και θα ταξιδέψουμε με την φωνή σου Μαρία. Ας είναι όμορφο και το δικό σου ταξίδι.
Αααχ ... Ας υπήρχε ζωή στους ουρανούς.....
να μας τραγουδήσεις και ένα του Μάνου του Λοίζου , που το του χρωστάς.
να ακούσεις κανένα καθυστερημένο ευχαριστώ , έτσι που βιάστηκες να φύγεις πρώτα από το τραγούδι κι ύστερα από την ζωή....

( το βίντεο που ακολουθεί για όσους επιμένουν να χαρακτηρίζουν " επική " την φωνή της...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου