Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

παιγνίδια με τις μέρες και τους αριθμούς


Τρίτη η Παρασκευή και 13...


13 για όλους . Παρασκευή για τους δυτικούς και τους μουσουλμάνους , Τρίτη για μας ( Εδώ είναι Βαλκάνια , δεν είναι παίξε γέλασε )
Η ερμηνεία του 13 εύκολη . το 12 θεωρήθηκε για χρόνια ο τέλειος αριθμός .Απομεινάρι του εξαδικού συστήματος των Σουμερίων ; Ποιός να ξέρει..
Πάντως 12 είναι οι ώρες της μέρας και της νύχτας, 12 οι μήνες, τα ζώδια, οι απόστολοι ;;; και και ....
Το 13 θεωρήθηκε η ακύρωση του τέλειου , το άλμα στο άγνωστο.
Κορυφαία σημειολογικά ακύρωση , η εμφάνιση του αντίχριστου στο 13ο κεφάλαιο της αποκάλυψης.
Ε , κάποιοι έψαξαν και σε ιστορικές αναφορές , επιβεβαιώνοντας το προφανές , ότι όποιος ψάχνει βρίσκει....
Έχουμε και λέμε :
ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. ( καλό !!!! με δύο 13 )
Η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν Παρασκευή ;;;;
Όσο για την " δικιά μας " Τρίτη ...
Η " άλωση της πόλης " , με τον χαρακτηρισμό της Τρίτης σαν μέρας πένθους τα χρόνια που ακολούθησαν, καλή δείχνει για ερμηνεία .Το 29 την χαλάει λίγο . Λεπτομέρειες.

Λοιπόν ....
Τρίτη η Παρασκευή και 13 ;; καλές ακούγονται αμφότερες . Αν μάλιστα η μέρα μας ξεκινήσει με μια μαύρη γάτα και έχει λιακάδα. Καλότυχες !!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ ειδικά περι της μαύρης γάτας!!! Ό,τι πιο όμορφο για το ξεκίνημα της μέρας. Να σου γράψω κάτι απίστευτο; Προ ημερών ταξίδεψα με ένα αίρ μπας της Ετζίαν. Είχα λοιπόν μια από τις θέσεις 14. Παίρνοντας από το ντουλάπι τη χειραποσκευή, διαπίστωσα ότι το αεροπλάνο δεν είχε θέσεις με αριθμό 13!!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή