Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

πάμε και εμείς πλατείες σήμερα ;

και βλέπουμε..

Ναι το γνωρίζω..
Αυτό το "και βλέπουμε", θα ενοχλήσει τους λάτρεις του πολιτικά ορθού λόγου, και του πολιτικού σχεδιασμού με ορίζοντα. (Με την ευκαιρία, όποιος βλέπει ορίζοντα, ας φωτίσει και μας τους γκαβούς). 

Φίλοι και σύντροφοι, ομολογώ πως ούτε αυτή τη φορά υπάρχει σχέδιο. Για τούτη την επαναλαμβανόμενη αποκοτιά μου είμαι έτοιμος να απολογηθώ, με πάσα ειλικρίνεια, σεβασμό και σεμνότητα, στα αρμόδια όργανά σας-εν καιρώ.

Όμως για την ώρα προτιμώ να πορευόμαστε βλέποντας και κάνοντας, παρά σκύβοντας διαρκώς και προσδοκώντας κάτι σαν τη βασιλεία των ουρανών και ζωή του μέλλοντος αιώνος-Αμήν, μη ξεχάσω.

Θα βγούμε λοιπόν μερικοί και σήμερα στις πλατείες,  ξέροντας πως θα ακούσουμε για μιμητισμό, για ιστορίες που δεν επαναλαμβάνονται και τοιαύτα πολλά.

Δε βαριέσαι. Τα καλώδια θα πάνε και σήμερα-και βλέπουμε....
τελικά η πλατεία ήταν γεμάτη χτες! (ανανέωση 29/5) :
"Μεταξύ 25.000 και 40.000 πολίτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τύπου, συγκεντρώθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος της πρωτεύουσας, μπροστά από το Κοινοβούλιο. Η προσέλευση του κόσμου δεν σταμάτησε μέχρι αργά το βράδυ, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, με τα περισσότερα κινητά να μην έχουν σήμα. 
-Εεε-οοο-πάρτε το μνημόνιο και έξω από εδώ! 
-Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που θα φάτε
"κλέφτες-κλέφτες-κλέφτες" και "Η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας" είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που ηχούσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι επίσης τραγουδούσαν και συχνά-πυκνά ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και γιουχαϊσματα κατά των πολιτικών. Μία μικρή ορχήστρα με τύμπανα, τουμπερλέκια και άλλα μουσικά όργανα έπαιζε μουσική ξεσηκώνοντας τον κόσμο. "

το κείμενο της παρένθεσης είναι από το tvxs

3 σχόλια:

  1. Δηλωσα παρουσια!!!!
    Αυτο που σιγουρα θα πουν ειναι το πολυφορεμενο.
    ''Σημερα ειναι διαφορετικα'' και γω απαντω.
    Ποτε δεν ειναι διαφορετικα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα Tasoula !
    πάμε λοιπόν και βλέπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα , τιποτε δεν μας ενοχλει περισσοτερο, απ' ο,τι το 'πατημα στον καλο''

    ΑπάντησηΔιαγραφή