Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

έρχεται Κυριακή με τρία πολιτικο-αθλητικά ντέρμπι

βέβαια υπάρχουν ντέρμπι και "ντέρμπι"
ξξ
ο έγχρωμος Λούα Λούα πανηγυρίζει ένα  έγχρωμο γκολ (το πρώτο) στο 4-0 (με το συμπάθιο αλλά τόσο μεγάλο ήταν ) του Ιανουαρίου 2008

Θρύλος vs ακατονόμαστος (στο ποδόσφαιρο)

Ξέρω πως θα πείτε ότι και σήμερα γίνεται ένα κρίσιμο παιγνίδι στην Ολλανδία για το Champions league, αλλά αυτά είναι για ευρωλιγούρηδες. Εμένα το μυαλό μου είναι από τώρα στο ματσάκι της Κυριακής. Το βάζελο να κερδίζουμε και από κει και πέρα γαία πυρί μειχθήτω, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών γαύροι. (για να μην το γράψω όπως το μεταφράζουν οι νεοέλληνες γάβροι).
Πρόκειται για το πρώτο χρονικά ντέρμπι που αρχίζει στις έξι και μισή με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση  από το κρατικό κανάλι. Κανένας δεν σκέφτηκε τα ανήλικα βαζελάκια που θα βρίσκονται μπροστά στις τηλεοράσεις, απόγευμα ώρα. Ε, αφού αυτοί είναι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και του ανελέητου τηλεοπτικού ανταγωνισμού, ας τα προστατέψουν τουλάχιστον οι γονείς τους κλείνοντας τους τηλεοπτικούς δέκτες. Όχι σαν τον ανάλγητο τέως πρωθυπουργό μας που πήγε με τα εξάχρονα τέκνα του την Κυριακή στον ακατονόμαστο. Το παιγνίδι βέβαια , παρόλο που ο θρύλος θα παραταχθεί λαβωμένος, είναι "ντέρμπι" μόνο για τον αθλητικό τύπο-άσος ξερός είναι από εδώ μέχρι  το Καραΐσκάκη. (κοντά μένω αλλά μη το κάνουμε και θέμα τώρα). Για "άντερ" δεν ξέρω αλλά πολύ θα γούσταρα κάτι σαν το 4-ο του κυπέλλου  ή το έπος της Ριζούπουλης ή την άλωση της λεωφόρου.  Βέβαια χρυσές σελίδες της κόκκινης αρμάδας είναι όλες οι προηγούμενες, αλλά δεν έχουν τη γλύκα για το νικητή και τον πόνο για τον ηττημένο, ενός ψυχοβγαλτικού 3-2 ας πούμε. Ή ακόμη καλύτερα κάτι σαν το ιστορικό 1-0 του '96, με το πέναλτι-μαρς, που όμως μόνο ο γενναίος αντικαθεστωτικός Παπουτσέλης μπορούσε να δώσει σ΄εκείνα τα πέτρινα χρόνια-από τη Λέσβο έρχονταν ο άνθρωπος, νησί με βαθιά αριστερή παράδοση.

Ντόρα vs Αντώνης

Το άλλο ντέρμπι αρχίζει από το πρωί αλλά το πανηγύρι στα κανάλια θα αρχίσει εκεί γύρω στις 7 τα απόγευμα. Ευγενική χορηγία του Αβραμόπουλου είναι γιατί, για να μην ξεχνιόμαστε, αν δεν είχε επιμείνει να ανοίξει το παιγνίδι σε μέλη, φίλους, παρατρεχάμενους, περαστικούς, κλπ το εκλεκτορικό σώμα του προηγούμενου συνεδρίου θα είχε εκλέξει ήδη πρόεδρο τη θυγατέρα του επίτιμου και η σεμνή τελετή θα είχε λήξει από τις αρχές Νοεμβρίου. Να όμως που τώρα το Μητσοτακέικο κινδυνεύει να βρεθεί υπό τον "προδότη" Σαμαρά. Θα το αντέξουν; Δύσκολο το βρίσκω.. και αυτή η κοπέλα τι θα γίνει; την υπομονή της θαυμάζω στα αλήθεια. Από τότε που ο μπαμπάς-πρωθυπουργός την είχε στο περίμενε στα υπόγεια του Μαξίμου σπρώχνοντας για πουλέν του τον Αντώνη, υπομονή κάνει. Δέχτηκε την επιστροφή του  "προδότη" το '04 και την υπουργοποίηση του αργότερα, προσπαθώντας να απογαλακτιστεί από την οικογένεια. Σφράγισε το στόμα της τόσο καιρό, δεν είπε κουβέντα για τον πρώην αρχηγό ακόμη και όταν αυτός τόριξε εμφανώς στο χαβαλέ και πήρε το δαχτυλίδι σχεδόν στο χέρι σε ανταπόδοση των υπηρεσιών. Τι άλλο να κάνει η γυναίκα; Κρίμα κι άδικο δεν είναι να την πατήσει σαν το Βενιζέλο; Μ' ένα δυστυχισμένο πατέρα να περιμένει το ίδιο υπομονετικά να δει την κορούλα του εν δυνάμει πρωθυπουργό για να πεθάνει ήσυχος, είναι να μην εκραγεί; Βέβαια το παιγνίδι δείχνει πως θα είναι ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως  λένε οι αθλητικογράφοι. Με την αίγλη μιας πολύχρονης κόντρας που έχει τις ρίζες  της  στα 1993, τότε που ο Αντωνάκης έριξε την κυβέρνηση του επίτιμου και ίδρυσε τη βραχύβια "Πολιτική Άνοιξη". Για να τιμήσει "το δάκρυ του εθνάρχη για τη Μακεδονία" όπως λέει ακόμη και σήμερα. Το περίεργο είναι ότι οι μισοί σχεδόν νεοδημοκράτες φαίνεται να του το έχουν συγχωρήσει και έτσι ακόμη και άνθρωποι που το '93 μάθαιναν σκοποβολή με βίδες στο κεφάλι του πρόκειται να τον ψηφίσουν την Κυριακή. Εκπληκτικό το comeback του Αντωνάκη, όντως. Ντέρμπι λοιπόν αλλά με τελείως προσωπικά χαρακτηριστικά. Οι προσπάθειες να πάρει και πολιτικά τοιαύτα,  του είδους: ο Έλληνας Σαρκοζί κόντρα στη γυναίκα, κεντρώα, κλπ είναι αστείες.  Τα ένσημα χρόνων πάνε να εξαργυρώσουν οι άνθρωποι, στηριγμένοι σε πανίσχυρους προσωπικούς μηχανισμούς και οποιαδήποτε πολιτική αναφορά είναι για το ξεκάρφωμα και για να ζωντανεύει το ντέρμπι. Ένα ντέρμπι σαν τα ΑΕΚ-ακατονόμαστος, με ενδιαφέρον  για την εξέλιξη δηλαδή αλλά αδιάφορο ως προς το αποτέλεσμα. (τηρουμένων πάντα των αναλογιών γιατί όπως γράφει το εγκόλπιο του καλού γάβρου στον κανόνα μηδέν : "ο βάζελος πρέπει να χάνει, όπου και με όποιον και αν αγωνίζεται").

Θρύλος vs ακατονόμαστος 

..είναι και το τρίτο ντέρμπι της μέρας που θα δούμε στο sky στις 10 το βράδυ. Θα παίξουν ένα περίεργο σπορ που παίζεται με τα χέρια, μια πορτοκαλί μπάλα με σπυριά και έχει ακατανόητους κανόνες-μπάσκετ το λένε αν θυμάμαι καλά. Ο βάζελος, παραδοσιακά καλός σε όλα τα αθλήματα που παίζονται με το χέρι, ίσως κερδίσει. Χρειάζονται καμιά νίκη και αυτοί για να ανατροφοδοτείται το σύστημα. Μη χάσουμε και τους πελάτες...
Σε κάθε περίπτωση δεν θα πλήξουμε αυτή την Κυριακή. Καλά να περάσουμε, κιόλας...  

17 σχόλια:

  1. Πω πω! Καλώδιο, σε επαναφέρω στην τάξη! Απίστευτης εμπάθειας και εντελώς χουλιγκάνικης νοοτροπίας κείμενο... Και καλά όλα τα άλλα, πώς και δεν καμαρώνεις ως Έλλην για τη μόνη ελληνική ομάδα που μπορεί να παρουσιάσει μια αξιοπρεπή εικόνα στους αλλοεθνείς;;; Που διασώζει την ελληνική περηφάνεια, την προγονική αίγλη;; Ούτε καν το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας δε σεβάστηκες, πανάθλιε γάβρε! Όσο για τις πρωτιές στα αθλήματα που παίζονται με το χέρι, τι να πω, κάτι θα ξέρεις εσύ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ξεκινήσω από το τελευταίο.Εννοώ το τένις και άλλα παρεμφερή αθλήματα της άρχουσας τάξης. Φοβάμαι πως παρεξηγήθηκα...
    Όσο για τις αναμετρήσεις του βάζελου με αλλοεθνείς τους υποστηρίζουμε και αυτούς φυσικά. Ο κανόνας μηδέν του εγκολπίου είναι σαφής: "ο βάζελος πρέπει να χάνει, όπου και με όποιον και αν αγωνίζεται" Τι σκατά διεθνιστές είμαστε εξάλλου; Ειδικά αν πρόκειται για εχθρικές προς το "έθνος μας" δυνάμεις, με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη τους υποστηρίζουμε!
    Ο εχθρός διεθνώς είναι ο ιμπεριαλισμός και στο εσωτερικό η άρχουσα τάξη και ο ποδοσφαιρικός εκφραστής της: Ο βάζελος (έσκισα πάλι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααααααα, εντάξει τότε! Αν τίθεται θέμα σύγκρουσης με την άρχουσα τάξη, βεβαίως να συμπαραταχθούμε όλοι με .... τον Κόκκαλη. Μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον αγώνα ενάντια στο φασισμό θα συμμαχήσουμε και με το διάβολο, έλεγαν στην Τρίτη Διεθνή (ο Δημητρώφ αυτοπροσώπως το είπε αν δεν κάνω λάθος).
    Αγράμματε/η !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αγωνιστής Πέτρος Κόκκαλης (πατήρ) είναι ο Λένιν μας, ο αυταρχικός, κρατικά θρεμμένος καπιταλοκομμουνιστής Σωκράτης είναι ο Στάλιν μας. Ζούμε την αμφιθυμία μας με την κομμουνιστική ιστορία στον Ολυμπιακό, πώς να το κάνουμε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ φταίω που ανακατεύομαι, γυναίκα πράμα, με θρυλολαγνικές συζητήσεις... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γουστάρω! Φαλάγγι τους πήραμε τους δοσίλογους-χουντικούς-βασιλικούς και ακαι και....
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από "συνομήλικο χθεσινό"

    Συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από την τελευταία παράγραφο που έχω επιφυλάξεις. Είναι έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λες.
    Να είσαι καλά.

    Υγ. Απουσίασα και έβαλα δω το σχόλιο για να το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε καλώδιε κόντευα να το ξεχάσω πόσο κακός γάβρος είσαι. Την Κυριακή σας περιμένει μια πολύ μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα πολύ καλύτερη από το Ολλανδικό καφέ. Ευκαιρία να βάλεις Καρυωτάκη τη Δευτέρα :)
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι ήξερα που δεν γράφτηκα τότε στη μονοψήφια λίστα αναγνωστών σου. Προαίσθημα πως θα χαθώ στο πλήθος είχα μάλλον. Ευχές να τους χιλιάσεις!
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού να δεις η πρώτη αναγνώστρια τι σοκ έχει πάθει, Άννα... Αφού δεν εμφανίζεται πλέον (επώνυμα τουλάχιστον)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσε που δε με παίρνει και πολύ: μες στη γαβρίλα αυτό το μπλογκ, ήμαρτον πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέχασες και το άλλο μεγάλο ντέρμπι... Οι ακατανόμαστοι της Μαδρίτης κατά της Barcelona... Και αυτό την Κυριακή είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευτυχώς που μέσα σε όλη αυτή τη γαβροκαφρίλα υπάρχει και μια ακόμη θηλυκή λογική φωνή.
    Να είσαι καλά Κλέα!
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ερωτευμένη Σχιζοφρενή θα venceremos αγρίως κιόλας..
    @ αδελφέ run boy run μεγάλη παράλειψη! γιατί είμαστε και διεθνιστές είπαμε...
    @ Άννα και @ Κλέα διαθέτω μπλουζάκι με επιγραφή :"έχω κατανόηση, αγαπώ ακόμη και τους βάζελους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προβλέπω απουσίες σχολιαστών για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα:P

    Καλώδιο
    πώς αισθάνεσαι που απόψε χαιρόμαστε εμείς και οι Σαμαρικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή