Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Βαγγέλης Βενιζέλος ο Τέταρτος

(θα προστεθεί και η κατάλληλη προσωνυμία, όπως αρμόζει σε κάθε σημαντικό ηγέτη, εν καιρώ...) 
ηη



Να και  ο Τέταρτος πρόεδρος, λοιπόν !

Από 240.000 ψηφοφόρους σε 1000 κάλπες στημένες σε 768 εκλογικά τμήματα, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όντας μάλιστα μοναδικός υποψήφιος. Τα νούμερα θέλαμε-δε θέλαμε, τα εμπεδώσαμε. Αμφισβητήθηκαν από κάποιους, δε φτουράνε τίποτα μπρος στο 1.000.000 του 2004, όταν ο ΓΑΠ ο 3ος ήταν πάλι μοναδικός υποψήφιος, αλλά τι σημασία έχει;
Ο Μπένυ είναι ο 4ος πρόεδρος!
Τιμή και δόξα λοιπόν στο νέο μεγάλο τιμονιέρη !

Ένας σημαντικός σταθμός για τον γεννημένο το 1957,  μέχρι σήμερα απλά υψηλόβαθμο πολιτικό υπάλληλο της τρόικας. Ο Μπένυ ( Μπενίτο για μερικούς περισσότερο κακούς) δεν χωρούσε πια ούτε σ' αυτό το ρόλο.

Φύσει φιλόδοξος, με καλές σπουδές, καλό γάμο και καλή ακαδημαϊκή και πολιτική διαδρομή, στοχεύει ακόμη ψηλότερα. Η πολιτική του διαδρομή  ξεκίνησε στα φοιτητικά του χρόνια από τη νεολαία της τότε Ένωσης Κέντρου, συνεχίστηκε στη Δημοκρατική Ενότητα του "κομματικού" Ρήγα Φεραίου και κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ όταν αυτό βρισκόταν στις παρυφές της εξουσίας. 
Στις μέρες μας λίγους πρέπει να αφορούν οι νεανικές διαδρομές των  πολιτικών-το σήμερά τους είναι υπεραρκετό για να κριθούν. Όμως για τον Μπένυ τον  Τέταρτο έχουν τη σημασία τους, αν προσθέσουμε την προφητική κακία κάποιου τότε : 
"Αυτό το παιδί γεννήθηκε σαραντάρης !"
Με τις ευχές μας !

Δεν ξέρω ποιος διαβολεμένος συνειρμός μου κόλλησε στην εκλογή του το παρακάτω ευφυολόγημα :

Η κιβωτός του Νώε έχει ξεκινήσει, μα έχει πέσει σε μεγάλη τρικυμία. Πανικόβλητος ο ελέφαντας ρωτάει τον ιπποπόταμο :
- Ο Νώε σου έχει κάνει friend request ?
-Όχι
-Μμμμ. Ούτε σε μένα. Κακό σημάδι αυτό φίλε μου, γιατί έχει κάνει στο ελάφι και στο ζαρκάδι.

Περισσότερο "politically correct" αφιέρωση στο νέο πρόεδρο, είναι η τρίτη επιστολή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που δημοσιεύτηκε στο "Κουτί της Πανδώρας"  με τίτλο "η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων"και θα βρείτε εδώ
Το ερώτημα του υστερόγραφου του κειμένου, που ο δημοσιογράφος απευθύνει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αφορά μάλλον όλους μας :
 "Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο." 
ακολουθούν και οι δύο προηγούμενες επιστολές :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου