Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

"αυτό είναι η αθλιότης και η φούσκα του Δ΄ Ράιχ..."

το εξπρές του υπουργικού της Πέμπτης 9/12. (με τη δια βίου εορτάζουσα..)
99
"Με συζήτηση-εξπρές πέρασε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά, στις 8 το βράδυ κατατέθηκε εσπευσμένως στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που ανατρέπει εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ και κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.  Η συνεδρίαση άρχισε στις 5 το απόγευμα, το κλίμα ήταν μάλλον παγωμένο και, όπως μας είπαν ορισμένοι υπουργοί, με κομψό τρόπο δόθηκε γραμμή εξαρχής από τον υπουργό Οικονομικών να μην επεκταθεί η συζήτηση για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ γιατί έπρεπε να προλάβει να το καταθέσει στις 8 το βράδυ στη Βουλή."
σπριντ τα σπρεντ...(του Στάθη)

Κούρεμα των μισθών λένε τον αποκεφαλισμό των ανθρώπων. Πολποτική εξίσωση των πάντων προς τα κάτω. Εν τέλει το μόνον που ανέβασαν προς τα πάνω, ο Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν τα σπρεντ.

Προ ημερών αγορεύοντας κάπου ο κ. Χρυσοχοΐδης, καθώς δώθε κείθε κι ως έτυχε αγορεύει, δήλωνε με στεντόρεια τη φωνή ότι «όποιος σήμερα μιλάει για επιμήκυνση κάνει κακό στην πατρίδα, διαπράττει προδοσία»!

Βεβαίως, ο πρώτος που μόλις λίγες μέρες πιο πριν υποτονθόριζε κατ΄ αρχήν κι ύστερα βροντωδώς ομιλούσε για επιμήκυνση ήταν ο ίδιος ο Παπανδρέου! Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο Παπανδρέου είναι προδότης. Εχει αυτό καμμία σημασία; Οχι! Ετσι κι αλλοιώς σπανίως εννοούν ό,τι λένε, συχνά λένε ό,τι να ΄ναι και πάντα επικοινωνιακώς και μόνον επικοινωνιακώς προσπαθούν να διαχειριστούν τη μιζέρια στην οποίαν μας βύθισαν. Για παράδειγμα: Ο Παπανδρέου θεώρησε την επιμήκυνση ως «επιβράβευση (σ.σ.: !!!) των προσπαθειών μας». Με δεδομένο ότι η επιμήκυνση δεν είναι δεδομένη, στην περίπτωση που το νόμισμα σκάσει αλλοιώς, ο ίδιος άνθρωπος, ο Παπανδρέου, θα θεωρήσει τη μη- επιμήκυνση εξ ίσου επιβράβευση! Ερκος οδόντων;
Γιατί;
Ο άνθρωπος, ο Παπανδρέου, μας έχει καταστρέψει ακόμα και το ζάπινγκ. Ακούς ραδιόφωνο; ο Γιωργάκης! Αλλάζεις σταθμό; ο Γιωργάκης. Ανοίγεις τηλεόραση; ο Γιωργάκης! Αλλάζεις κανάλι; ο Γιωργάκης. Ενας ακατάσχετος χείμαρρος Γιωργάκη να κατακλύζει, να πνίγει την επικράτεια με σπασμένα ελληνικά, με ακατάσχετες μωρολογίες, ένα είπα - ξείπα για όλα, με τα παπαγαλάκια να τον ερμηνεύουν, τις υποδόριες διαρροές να εξηγούν τα ναι μεν αλλά των διατυπώσεων -ένα ατέλειωτο μπουρδολογείν και μετα-παραφράζεσθαι για όλα, τις συμβάσεις, τα μέτρα, το Μνημόνιο 3, το Μνημόνιο 15, μια παράκρουση, ένα παραλήρημα. Ενα ζάπινγκ σε μια τραγωδία χωρίς τέλος, χωρίς κάθαρση, χωρίς μέγεθος, τιποτένια. Απ΄ το τίποτα στο τίποτα. Μια χώρα που μπορεί πλέον να της κάνει ο καθένας ό,τι θέλει ο Στρος - Καν κι ο Ερντογάν, μια χώρα που οδηγήθηκε στην ύφεση, στη μη ανάπτυξη και πάει για την υπανάπτυξη.

«Δείτε με σαν τον γιατρό που προσπαθεί να σας κάνει καλά» μας πέταξε κατάμουτρα αυτό το μούτρο που κάποτε πούλαγε σοσιαλισμό και τώρα πουλάει στρυχνίνη - ο δόκτορ Στρος - Καν...

Το ίδιο «ασθενείς» μας θεωρούσε και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, μας έβαζε στον γύψο και μας πότιζε καταπότια -του ιδίου φυράματος είναι και ο δόκτορ Στρος- Καν, κάτι σαν αλιτήριος «γιατρός» του Φαρ Ουέστ κι αυτός· πουλάει το «φάρμακο» για πάσαν νόσον και ποδάγραν, το ελιξήριον της ευήθους ευεξίας- μια παραμύθα. Ντρόγκα κι ηρωίνη πασάρουν στη χώρα οι τοκογλύφοι, κι όλο και πιο πανικόβλητοι θα τρέχουν ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ. Ολο και πιο παράλογοι όλο και πιο στρεψόδικοι, με όλο και πιο άθλιες σοφιστείες. Δάνεια και δόσεις! και πατάτες εισαγωγής!
 
Ενας τριαντάρης με μεταπτυχιακό κι 650 ευρώ στην τσέπη από τη μια και από την άλλη ένας φοροφυγάδας με χιλιάδες ευρώ να του βγάζει τη γλώσσα, αυτό είναι σήμερα η Ελλάδα, αυτό είναι ο Παπανδρέου, ο Στρος- Καν, η Μέρκελ - αυτό είναι η αθλιότης και η φούσκα του Δ΄ Ράιχ...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΧΙΙ.2010
aπό την "Ελευθεροτυπία"

σχετικοί σύνδεσμοι:

2 σχόλια:

 1. Καλημέρα
  Κι εγώ γιόρταζα την Πέμπτη. Μην το κάνουμε θέμα. Ούτε τις απουσίες μου, έτσι ;
  Άννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλησπέρα Άννα
  έστω και καθυστερημένη.
  9/12 έχει γενέθλια και το blog...

  ΑπάντησηΔιαγραφή