Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Βάζελος εν Βοτανικώ ....


Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση. Άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού δεν θυμάμαι να τους έχουμε κερδίσει ποτέ . Να μας φωνάξουν με το καλό και στα εγκαίνια . Γουρλήδες είμαστε . Ποιος ξεχνάει το 1-4 στην ανακαινισμένη λεωφόρο τον Μάρτιο του 2001 ;

Όμως με το Βοτανικό πάλι ο βάζελος κάνει τον ανήξερο . Δεν καταλαβαίνει ότι το θέμα δεν είναι η οικοδόμηση του οίκου ανοχής του, αλλά το εμπορικό κέντρο .
Στην κατοχή δεν κατάλαβαν ότι το θέμα δεν ήταν ένας φιλικός αγώνας που έδωσαν για να ξεμουδιάσουν , αλλά το ότι οι αντίπαλοι ήταν και κατακτητές .
Την ίδια εποχή ο ποδοσφαιριστής του " Θρύλου " Γόδας ( πήρε μέρος με τον ΕΛΑΣ στην μάχη της Ηλεκτρικής το 1944 και το αντάλλαγμα της μεταγραφής του από την Προοδευτική ήταν να καεί ο φάκελός του στην Ασφάλεια) εκτελέστηκε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στην δικτατορία Ο Πατακός η Δέσποινα και άλλοι χουνταίοι , πρωταγωνίστησαν στην " πορεία προς το Γουέμπλει ". Πάλι ο βάζελος δεν έπιασε τ0 υπονοούμενο . Ακόμη χρωστάμε στην τέως Γιουγκοσλαβία την πρόκριση σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα( λένε κάποιες πολύ κακές γλώσσες )
Εγώ δεν ξέρω . Ούτε και πολύ κακός είμαι.
Φτάνει να μην με τσατίσει κανένας βάζελος....


σχετικοί σύνδεσμοι:

16 σχόλια:

  1. Ήμαρτον!!! Άντε να ομολογήσεις ότι.... ε.... τέλος πάντων, ΙΣΩΣ, μπορεί και να συμπαθείς, ή να υπήρξες Παναθηναϊκός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς μας δεν είναι τέλειος Κλέα μου . Βέβαια μεγάλο το όνειδος αλλά θα το στρώσουμε . Σε πρώτη φάση προτείνω το " Τη νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι " του Χαριτόπουλου να μία πρόγευση :…
    " Ήτανε όλοι εκεί.
    Οι αγαπημένοι από τα παλιά. Από την Αγία Σοφία και τα Μανιάτικα· τον Άγιο Δημήτρη, τα Ταμπούρια και την Υπαπαντή. Αδειάσανε τα καφενεία και τα σφαιριστήρια.
    Από τη λέσχη του Σταύρου ήρθε ο έβδομος αδερφός του, ο Λουκάς, που αργότερα σκοτώθηκε με το μηχανάκι, ο Μάνθος ο Τζαμπαμάγκας, το δεξί μπακ του ΠΟΑΔ, ο κουρέας ο Λοΐζος, που ’παιζε τερματοφύλακας, ο Φιρλίγκος, ο Πιεράκος, ο Γκέλος, που πέρναγε παραμάνες στα μάγουλά του χωρίς να ματώνει, τ' αδέρφια οι Αράπηδες, ένας απ’ τους Κριελάκους, ο Πιέρος ο μποξέρ κι όσοι απ’ το τάγμα Τσιλιβαραίων βρέθηκαν εκεί.
    Απ’ το καφενείο του Κοτέα ήρθε ο Βαρελάς, ο Θοδωρής, που κυνηγάει τους πούστηδες, ο Στέλιος ο Υγρασίας, οι Γαργαλάκοι, ο Καραβάς, το σέντερ φορ της ΠΟΑΔ, ο Τσούτας, ο Δρακούλης ο αστυφύλακας, χωρίς τη στολή, ο Μονέδας, ένας απ’ τους Μαριόληδες, ο Πηλάλης, ο Μπαμπάτσικος, ο Κατσίκας η Αλήτρα και όσοι απ’ το τάγμα των Τσιλιβαραίων ήτανε εκεί.
    Απ’ των «Κυνηγών» ήρθε ο Τσοτσός που ταξιδεύει, ο Μαγουλάς, ο Μηνάς κι ο γαμπρός του, ο Σπίγγος, ο Μηνάς ο νταβατζής, οι Γεωργακαράκοι, ο Θοδωρής το Φάντασμα, ο Γιώργος ο Τσίου, που χάθηκε τζάμπα, ο Μαυροειδάκος, τα Δίδυμα κι όσοι απ το τάγμα των Τσιλιβαραίων ήτανε εκεί.
    Ήρθανε απ’ του Τσέχα, του Μπαθρέλου και του Τσαπατσάρη… Ο Βαρίτης, οι Μελάδες, ο Πέτρος ο Κεφάλας, ο Μιχάλης, που τον κλάψανε όλα τα Μανιάτικα. Ήρθανε οι δυο χασάπηδες που κάνανε στην Κορέα, κάτι παιδιά απ’ την Αμφιάλη, που κατεβαίνανε για μπαρμπούτι, κι όσοι απ’ το τάγμα των Τσιλιβαραίων δεν είχανε σειρά για ύπνο.
    Την άλλη μέρα έγραψε και το Φως τι έγινε εκεί :
    Πως είχε σταματήσει η συγκοινωνία κάτω απ’ το ξενοδοχείο της Καστέλας, πως ανεμίζανε ασπροκόκκινες σημαίες και κασκόλ· ανάβανε στριμμένες εφημερίδες και κεριά, κι οι πιο μικροί, με δάκρυα στα μάτια, φωνάζανε :
    − Πατέρα! Μη φεύγεις!
    Πως, όταν βγήκε ο Μπούκοβι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου να τους ησυχάσει με τον Λάντος δίπλα του, δάκρυσε κι αυτός και έκανε και τους μεγάλους να χτυπιούνται :
    − Πατέρα! Μη φεύγεις!… Πατέρα μη!… Μη φεύγεις! …
    Έγραψε για τις φωτιές που ανάψανε μετά. Τους τσαμπουκάδες που γίνανε· το ξύλο που έπεσε στους γύρω δρόμους. Τις σπασμένες τζαμαρίες, το διαλυμένο καφενείο…
    Έγραψε μερικά το Φως.
    …Αλλά τι να καταλάβουνε αυτοί που γράφουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα! Κουίζ για άσχετους: Μπούκοβι είναι
    α) ένα ακόμα βορειοελλαδίτικο μπαχαρικό
    β) ανατολικοευρωπαίος αναρχικός
    γ) "καταραμένος" Γάλλος ζωγράφος και ποιητής
    δ) διάσημος προπονητής που ήρθε και στον Ολυμπιακό, τον έδιωξαν και τώρα τον θυμούνται (μάλλον) μόνο κάτι κολλημένοι γαβροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α με ξεγέλασαν οι προσωρινές σου ενοχές . Φοβάμαι ότι πρότεινα αναποτελεσματική θεραπεία. Θα χρειαστεί εγκλεισμός στην θεραπευτική κοινότητα " στεφανωμένος έφηβος " που εδρεύει στη νήσο Ψυττάλεια . Εδώ δίπλα νομός Αττικής πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά θετικά βλέπω στη συγκεκριμένη πρόταση. Πρώτον, υποχρεωτική συναναστροφή με οπαδούς ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ άλλης ομάδας εκτός του Ολυμπιακού! Δεύτερον, θάλαττα-θάλαττα. Τρίτον, αναρρωτική άδεια απροσδιόριστης διάρκειας (ειδικά μετά το overdose Ανδρουλάκη-Χαριτόπουλου που θα υποστώ). Και τέταρτον, αντίστροφη από αυτή της σχολής μου αναλογία αντρών-γυναικών! Ιδανικό!!! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να υποθέσω ότι ήσουν σε σχολή με πολλούς άντρες .γιατί το κέντρο είναι τίγκα στην γυναίκα. αδιόρθωτες γαρ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Καλώδιο -πολύ ωραίο ποστ και με χιούμορ Αλλά και μιά, φιλική, ελπίζω αντιληπτό το φιλική, παρατήρηση προς την Κλεα Το πρόβλημα δεν ειναιαν κάποιος ειναι παναθηναϊκός ή γαύρος (να επιμείνω στην ορθή γραφή, εχω ολόκληρες εγγραφές πάνω στο γιατί "υ") Το θέμα είναι πως πρέπει να θυμάται την ιστορία του, και γι αυτό σέβομαι και χαιρετίζω τον οικοδεσπότη, και για τον Μπούκοβι και γιά τον Γόδα, όπως δεν θα είχα πρόβλημα να το κάνω και γιά όποιον πράσινο έκανε το ίδιο για τον Μεσσάρη ή τον Νικολαϊδη Εμφανες ότι προτιμώ το "κολλημένος" από το επιλήσμων Και οχι μόνο για τον Ολυμπιακό, βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να προσθέσω, γιά την ιστορία, ότι στην ίδια Μαχη της Ηλεκτρικής πήρε μέρος και ο Ανδρέας Μουράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστώ Θεόδωρε ! για την επίσκεψη και τις πληροφορίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για να μην θυμηθούμε και τους φυλακισμένους προέδρους του θρύλου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο θέμα οι φυλακισμένοι πρόεδροι του Θρύλου! Για.... λέγε (να δω ΤΙ θα πεις!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αααα καμώνεσαι πως δεν ξέρεις τώρα ;Ούτε ότι προσπαθήσατε να κλείσετε φυλακή ακόμη και ΤΟΝ Πρόεδρο...
    Δεν θα έχεις επίσης ακούσει για τον επιφανή αντιστασιακό πρόεδρο μας Νίκο Γουλανδρή που έφερνε παράνομα από την Γαλλία κομμουνιστές , για να ενισχύσουν τον αντιβαζελικό αγώνα.
    ( εγώ είπα μη με τσατίσει κανένας βάζελος ... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά σου, σύγγαυρε. Είσαι σπαθί, και σε πάω. Νά 'σαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γειά σου, σύγγαυρε. Ωραία τα γράφεις. Ξαναγράφω το μήνυμα, γιατί δεν ξέρω αν έλαβες το προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πώς και ξέχασες την ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο;

    τις χρηματοδοτήσεις στον Γουλανδρή;
    Α!Ξέχασα..γάβρος γεννιέσαι δεν γίνεσαι,όπως επίσης και σταλίνας γεννιέσαι...

    Στη πυρά οι βάζελοι,εξάλλου δεν έχουν αντισυστημικούς είναι όλοι τους βάζελοι...

    υ.γ. Ήμαρτον ένα τέτοιο ιστολόγιο να μην κάνει ούτε ένα βήμα μακριά από την καφρίλα,αλλά ίσα ίσα να ιδεολογικοποιεί ακόμη και τις επιλογές ομάδας και να προσπαθεί να ¨ιταλοποιεί¨ την ιστορία των ομάδων,πάρ΄τε το χαμπάρι ούτε Lazzio ούτε Livorno πρόκειται να υπάρξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πλάκα έκανα φίλε μου όπως και σχεδόν σε όλες τις "ποδοσφαιρικές" αναρτήσεις.
    Μάλλον εσύ πήρες πολύ σοβαρά τα γραφόμενα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή